Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τι 'ναι αυτό που το λένε ευτυχία;


Πόσες φορές δεν έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να λέει ότι είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ; 
Άπειρες...

Είμαστε όμως στ' αλήθεια; Ή απλά ήταν παρορμητισμός μιας πολύ ωραίας κατάστασης; 
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα επιλογών το πόσο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώσει ευτυχισμένος όταν παράλληλα βιώνουμε και άσχημες καταστάσεις. Δεν είναι όλες οι στιγμές τέλειες αλλά μπορούμε είτε να τις ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε ζώντας πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους είτε όχι.


Αλήθεια μπορούμε να μετρήσουμε την ευτυχία; Η ευτυχία δεν είναι μετρήσιμο αίσθημα όπως και κανένα άλλο. Απλά είναι ωραίο το να το λες και να το πιστεύεις. Σημασία δεν έχει το μέγεθος της αλλά με ποιον την μοιράζεσαι, πως αυτή σε ωφελεί, πως την εκφράζεις.

Συγχωρέστε με που το λέω, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει η υπέρτατη ευτυχία που όλοι κυνηγούν. Η ευτυχία έρχεται σε δόσεις για να κάνει κάθε φορά πιο ενδιαφέρουσα την ζωή μας, να μας κάνει να εκτιμήσουμε την κάθε της στιγμή και να μας αφήσει την υπόσχεση ότι πάντα υπάρχει κάτι που θα μας ξαναφέρει ευτυχία!


"Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις"
Κομφούκιος 


4 halfway gone thoughts:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το ότι η ευτυχία έρχεται σε δόσεις και θα ήθελα να προσθέσω όμως ότι η ευτυχία πηγάζει και από μέσα μας...

Freedom creates είπε...

Δεν θα διαφωνήσω... άλλωστε το έιπε κ ο Κομφούκιος, "Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα", ενίοτε και μέσα μας, "φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις" ;)

Makrina Zografou είπε...

poso mou aresei auto to tragoudi...!!!!!!!!!!!!

Freedom creates είπε...

ω ναι!!!είναι!!

Δημοσίευση σχολίου