Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος όταν...

Καιρό τώρα ψάχνω να βρω πως είναι ο έρωτας, ποια είναι τα σημάδια του, πως διαπιστώνεις ότι είσαι ερωτευμένος. Φυσικά, τώρα θα σκέφτεστε "Μάλλον αυτή δεν έχει ερωτευθεί, γι' αυτό αναρωτιέται". Και απαντώ, "Εσείς πως ξέρετε ότι έχετε ερωτευθεί;" 
 Δεν είμαι αφελής. Δεν μιλάω για την πρώτη ματιά, την έλξη ή απλά την αρέσκεια του ενός προς τον άλλο. Αυτό μπορεί να το νιώσεις για τον οποιοδήποτε -έναν περαστικό, έναν άγνωστο σ' ένα μπαρ, ακόμα κι για ένα φίλο.
Μιλάω για την ανάγκη που σου δημιουργεί ο άλλος, να θες να τον βλέπεις, να τον ακούς, να τον σκέφτεσαι, να σου λείπει ακόμα κι αν τον έχεις δει μια ώρα πριν. Κάτι σαν «φαγούρα»!


Κι ενώ για πολύ καιρό ένιωθα μπερδεμένη και πολλές φορές χαμένη, νομίζοντας ότι ήμουν ερωτευμένη επειδή απλά ο άλλος «μ' αρέσει», έρχεται η φίλη μου η Ν. και μου "ταράζει πραγματικά τους κύκλους"(!), λέγοντας ότι συνειδητοποιείς ότι είσαι ερωτευμένος όταν χάνεις τον έλεγχο.
Νομίζεις ότι όλα έχουν μπει σε μια τροχιά που εσύ έχεις χαράξει, που θεωρείς και προσδοκάς ότι είναι σωστή. Όμως όταν χάνεις τον έλεγχο συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο. Γιατί ο έρωτας δεν είναι δεδομένος, είναι απλά ανίκητος σε κάθε μάχη που σχεδιάζεις, γι' αυτό είναι καλύτερα να παραδοθείς ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι έχασες τον έλεγχο. 
Τώρα πια το ξέρω...


"Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή πραγματικά είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ονειρευόσουν"
Dr. Seuss,1904-1991,Αμερικανός συγγραφέας

2 halfway gone thoughts:

Παναγιώτα Κ. είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Δρ Σους, αυτό αναζητούμε όλοι. Αλλά κυρίως θα συμφωνήσω με τη φίλη που στο είπε, γιατί ακριβώς το ίδιο moy είπε και μια ψυχοθεραπεύτρια σε μια συζήτηση περί έρωτος. "Οι άνθρωποι φοβούνται να ερωτευτούν γιατί για να το κάνουν πρέπει να πάρουν απόφαση ότι δεν έχουν πια τον έλεγχο, ότι τον παραδίδουν σε κάποιον άλλο.Γιατί ό έρωτας είναι ακριβώς αυτό, να χάνεις τον έλεγχο."

Freedom creates είπε...

Σοφή η φίλη μου, σοφή και οι ψυχοθεραπεύτρια σου!
Δεν χρειάζεται να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο...να αφηνόμαστε που και που...κάνει καλό! ;)

Δημοσίευση σχολίου